Komandanta Žandarmerije Dikića tužio ratni heroj

Kako piše Blic, prijavu protiv Dikića podneo je jedan potpukovnik Žandarmerije, ratni invalid sa četiri ministarska odlikovanja i jednim odlikovanjem predsednika.

Do podnošenja prijave protiv Dikića, čije je ime već mesec dana u centru afere oko formiranja nove jedinice za specijalne zadatke, došlo je nakon što je komandant Žandarmerije protiv ovog potpukovnika podneo dve disciplinske prijave, navodi list.

– Dikić je prvu disciplinsku prijavu protiv ovog potpukovnika podneo jer se nije složio sa ocenama kojima je on ocenio rad svojih podređenih, a drugu jer je između njih došlo do banalnog sukoba oko termina korišćenja odmora. Dve prijave za laku povredu discipline se tretiraju kao jedna teža, zbog čega je ovaj potpukovnik suspendovan sa posla šest meseci – kaže za „Blic“ izvor iz Žandarmerije.

On navodi da se, potpukovnik, zbog ovog slučaja najpre pismeno požalio rukovodstvu MUP-a, a zatim protiv Dikića podneo i privatnu krivičnu prijavu u kojoj je naveo da mu je zbog „zlostavljanja u službi“ ozbiljno narušeno i zdravlje.

– Ovaj potpukovnik nije jedini koji se našao na meti komandanta Žandarmerije. U mnogo goroj situaciji su dvojica pukovnika, inače njegovih najbližih saradnika, čije je telefone, čak i „specijale“ zbog „nepoverenja“ prisluškivao prošle godine. List navodi da Dikiću to nije prvi put da prisluškuje svoje kolege.