Frislendkampina preuzima Imlek i mlekaru Subotica

BEOGRAD, 2. februara 2012. (Beta) - Holandski proizvodjač mleka Rojal Frislandkampina i investicioni fond Salford potpisali su memorandum o razumevanju o preuzimanju kompanija Imlek Beograd i Mlekare Subotica, saopštila je u četvrtak ta kompanija.

Salford je većinski vlasnik obe srpske mlekare sa približno 79 odsto akcija u Imleku i 82 odsto akcija u Mlekari Subotica, što će poslovnoj mreži Frislandkampine pridodati aktivnosti obe kompanije na području zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

Obe strane očekuju da će dogovor biti finaliziran u narednih nekoliko meseci. U slučaju da obe strane postignu konačan dogovor, ponuda za preuzimanje biće data u domaćoj valuti i shodno domaćim zakonima.

Kako je istaknuto, Frislandkampina namerava da otkupi i preostale akcije kojima se trguje na Beogradskoj berzi, a to je i prvo značajno preuzimanje nakon spajanja kompanija Frisland fuds i Kampina 2008. godine.

Frislandkampina u regionu posluje na području Madjarske, Rumunije i Grčke.

Generalni direktor Imleka Slobodan Petrović kazao je da je preuzimanje velika prilika za region i kompanije iz Srbije i Holandije, dodavši da se proizvodni program srpskih firmi dobro slaže s holandskim brendovima.

Pogledajte još