Partizan ubedljiv protiv Vašaša

Partizan je bolje otvorio utakmicu pogotkom Stefana Mitrovića sa pozicije centra posle sjajne asistencije kapitana Vladimira Vujasinovića. Napadi Mađara na startu meča bili su zaustavljeni odličnom odbranom i sjajnim intervencijama golmana Partizana Slobodana Sora.

Posle nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, Gergelji Katonaš je imao odličnu priliku da iz kontre izjednači, ali je njegov šut u duelu jedan na jedan sjajno odbranio Soro. Već u sledećem napadu igrača više iskoristio je Miloš Ćuk, koji je sa pozicije beka povisio na 2:0.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan - Vašaš 9:5

U drugoj četvrtini, Vašaš je prvi put uspeo da savlada Sora, a grešku iz prve deonice popravio je Katonaš. Međutim, Partizan je odmah uzvratio preko Ćuka da bi prvo poluvreme i vodstvo od tri razlike upotpunio Milan Aleksić.

U trećoj četvrtini vladajući šampion Evrope umirio je igru i čvrstom odbranom uz pogodke Aleksića i Barnabasa Štajnmeca pred poslednju deonicu sačuvao prednost od tri gola.

Vašaš je popravio realizaciju sa igračem više u poslednjoj četvrtini i uspeo tri puta da pogodi mrežu Partizana. "Crno-beli" su uzvratili organizovanom i strpljivom igrom u napadu, gde je Miloš Korolija sa pozicije centra iskoristio dodavanje i krunisao ga "šraubom", koja je završila ispod prečke mađarskog golmana.

(old_image)

Za Partizan je u poslednjoj deonici pogodio i levoruki Dušan Mandić, a Korolija je zaokružio odličnu igru beogradskog tima poslednjim golom na meču za ubedljiv trijumf šampiona Evrope.

Miloš Ćuk postigao je tri gola, dok su se po dva puta u strelce upisali Korolija i Aleksić, a odlični Slobodan Soro zabeležio je 14 odbrana. Za Vašaš dva puta se u strelce upisao Katonaš.

Partizan očekuje odlučujući duel u šestom kolu za tri nedelje na gostovanju protiv Segeda, koji je večeras savladao Eger sa 10:9.

Partizanu je u tom meču potrebna pobeda od dva razlike za siguran plasman u narednu rundu, pošto je na meču prvog kola Seged u Beogradu trijumfovao sa golom prednosti.

Beta

Pogledajte još