Najopuštenija pesma svih vremena (AUDIO)

Da li je osmominutna melodija "Weightless" benda Marconi Union iz Mančestera "najopuštenija pesma svih vremena" ili zapravo samo jedno užasno dosadno muzičko ostvarenje? Odgovorićeš nam kada je poslušaš (video u nastavku), ali to nikako nemoj da činiš dok voziš, jer kako tvrde, ova "pesma" brzo uspava.

Indikativno je da je trio Marconi Union, koji je ovu pesmu napravio u saradnji sa Britanskim institutom za terapiju zvukom, u celoj akciji imao podršku jednog popularnog britanskog brenda za proizvodnju relaks kupki. Slučajnost? U današnje vreme? Teško.

Britanski trio je, zajedno sa muzikoterapeutima, kreirao izuzetno pažljivo odabranu kombinaciju ritma, basa i osnovne melodije koji pomažu srcu da uspori otkucaje i krvnom pritisku da se spusti. Takođe, ova melodija bi trebalo da utiče i na smanjenje nivoa hormona stresa kortizola. Od instrumenata Marconi Union su koristili gitaru, klavir i zvukove iz prirode.

Nakon što je pesmu "Weightless" preslušalo 40 volontera, naučnici su dokazali da ova pesma više smiruje od bilo koje kompozicije iza koje stoje popularni "muzički sedativi" Enya, Mocart i Coldplay.

Poslušaj "Weightless" posle stresnog dana na poslu i javi nam rezultate!

Pogledajte još