Novi sneg dodatno otežava saobraćaj u Srbiji

Ta organizacija prenosi i upozorenje preduzeća Putevi Srbije na poledicu, jer se ispod novonapadalog snežnog pokrivača, usled jakog mraza, na pojedinim deonicama stvorio led.

Na autoputevima, u brzoj i zaustavnoj traci ima mestimično snega do tri centimetra, dok na putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima ima snega do pet centimetara.

Na regionalnim putevima u planinskim predelima saobraćaj je otežan zbog snega kojeg na kolovozu ima i do 10 centimetara.

Saobraćaj dodatno otežava jak vetar koji stvara snežne nanose i usporava saobraćaj, naročito u regionu Beograda, Srema i većem delu istočne Srbije.

Na putevima trećeg prioriteta u planinskim predelima Sjenice, Prijepolja, Novog Pazara i Ivanjice na pojedinim deonicama je probijena samo jedna traka, tj. kolovoz je sužen, pa se ne savetuje korišćenje ovih puteva.

Neprohodni su putevi:

R-105 Brestovac - Gornjak - Žagubica (preko Crnog Vrha), R-108 Srednjevo - Makce i R108a Beranje-Srednjevo

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Zbog velike količine snega na putu i snežnog nevremena, teretnim vozilima i kamionima sa prikolicom, zabranjeno je kretanje preko graničnog prelaza Bogojevo, ka Hrvatskoj.

Na magistralnom putu M-21, Prijepolje - Bijelo Polje u neposrednoj blizini graničnog prelaza Brodarevo, sa Crnom Gorom, do daljnjeg neće biti nikakvih obustava saobraćaja jer se zbog niskih temperatura i snega odlaže izvođenje već ustaljenih radova.

BEOGRAD, 11. februara 2012. (Beta)

Pogledajte još