Djuzi Stojiljkoviću statueta Joakim Vujić

KRAGUJEVAC, 15. februara 2012. (Beta) - Glumcu Vlastimiru - Djuzi Stojiljkoviću u sredu je uručena Statueta "Joakim Vujić" koju kragujevački Knjaževsko-srpski teatar dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji.

Na Dan kragujevačkog teatra koji obeležava 177. godišnjicu, Stojiljkoviću je statuetu "Joakim Vujić" uručio direktor Knajževsko-srpskog teatra, glumac Mirko Babić.

Djuza Stojiljković je, prema oceni žirija, jedan od prvih predstavnika moderne glume na srpskim scenama koji originalnim i samosvojnim stilom već šest decenija bogati svoje umetničko delo.

Za svoj rad dobio je značajna priznanja - od Sterijine nagrade do Dobričinog prstena za životno delo.

Stojiljković je novinarima u Kragujevcu rekao da je nagrada velika stvar jer tako saznaje da nije uzalud potrošio 60 godina u radu pozorišta.

"Meni dolazi u pravo vreme zato što više vremena nema, i baš mi je drago da ovako značajnu nagradu dobijem sada. Ovo je toliko lepo osećanje", rekao je Stojiljković.

Godišnje nagrade pozorišta biće uručene glumcu iz Kragujevca Milošu Krstoviću i muzičkom uredniku Dragoslavu Tanaskoviću.

Pogledajte još