Jedite voće da vam koža blista!

Korisno je jesti sve voće, naravno, ali da li ste znali koje je najbolje za vašu kožu

Kivi i šipak

Kivi je bogat pektinom i vlaknima koji jačaju probavu i čine kožu zdravom i čistom. Takođe sprečavaju pojavu bubuljica i stvaranje bora. Šipak je pun antioksidansa, koji takođe deluju protiv bora i bubuljica.

Breskva i papaja

Breskva je dobra za suvu kožu jer je vlaži. Kreme za hidrataciju kože će ti praktično biti nepotrebne ako redvono jedeš breskve. Papaja je prirodni piling. Nakon nje, koža je čista zbog velike količine vitania A koje sadrži.

Limun i bobičasto voće

Ako često jedete limun, garantovano ćete imati čistu kožu. To važi i za ostale agrume kao što su pomorandže, mandarine i grejp. Limun je bogat izvor vitamina C koji je odličan za kožu. Jagode, borovnice i brusnice čine kožu zdravom i sjajnom, a njihovi antioksidansi pomlađuju ćelije.

Jabuka

Jabuke toniraju kožu i daju joj blistav izgled. Bogate su pektinom koji se bori protiv akni, a blagotvorno delovanje jabuka vidljivo je već nakon nekoliko dana.

Banane

Banane sadrže prirodne masnoće i proteine koji pomažu koži da ostane glatka i meka. Svakodnevno uzimanje banane učiniće vašu kožu sjajnom, a možete i da napravite masku od banane koja će dodatno omekšati kožu.

Pogledajte još