Holanđani prestravljeni pred duelom sa Argentinom

BEOGRAD, 21. juna 2006. (Beta) - Fudbaleri Holandije su skoro uvek prilično blagonakloni u oceni kvaliteta protivnika, ali su uplašeni pred duelom sa Argentinom, u poslednjem kolu Grupe C na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.
Kako piše "Financial Times", napadač Holandije, Rud van Nistelroj je na pitanje koji je dosadašnji trenutak obeležio Mundijal, odgovorio, bez dvoumljenja, da je to drugi gol Argentine u pobedi od 6:0 nad Srbijom i Crnom Gorom.
"Dvadeset pet pasova, najmanje. I (Esteban) Kambjaso postiže gol. To nije normalno. Da je nekom, kao da je napadač, dozvoljeno da poslednji u napadu šutne loptu, i to kako: vau", rekao je Nistelroj.
Nakon pobede Argenetine nad SCG, svi u Nemačkoj se slažu da je ta južnoamerička ekipa prikazala najbolji fudbal na Mundijalu.
Holanđani su zadovoljni što su se, pre duela sa Argentinom, već kavlifikovali za osminu finala. I jedan i drugi tim pobedili su pu prva dva kola, pa večerašnji meč u Frankfurtu odlučije samo o tome ko će se od njih naći na prvoj poziciji u Grupi C.
Poslednji put ova dva tima na SP su se srela 1998. godine u četvrtfinalu, i tada je Holandija pobedila sa 2:1, golom Denisa Bergkampa u poslednjem minutu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.