Hoće li Oliver Dragojević pevati u Srbiji?

Priča se da ga jedna novinarka iz Srbije pitala kada će zapevati u Beogradu?

- Novinarka je u Split verovatno došla radi priče o Severini. Na promociji me je zamolila za izjavu, upitala me kad ću zapevati u Srbiji, a ja sam joj ponovio da tamo nikad neću imati koncert. Ne dolazi u obzir, ni privatno ni poslovno ne idem u Srbiju, to je za mene završena priča! - rekao je Oliver za Slobodnu Dalmaciju.

Na sve ovo oglasio se Husein Hasanefendić Hus, vođa Parnog valjka, benda koji će 8, 9, 10. i 11. marta održati koncerte u Sava centru.

- Sve što se dogodilo u prošlosti neće promeniti činjenica da Oliver ne želi tamo da nastupa. Naš je stav da je publika, dolazila iz Splita, Zagreba ili Beograda, neopterećena tim stvarima. Kako ćemo krenuti dalje ako stalno vučemo repove?! Više od 60 odsto publike koja nas prati na koncertima u Srbiji mlađe je od 30 godina. To sve govori. Pa, neki se nisu ni rodili kad smo mi poslednji put nastupali - naglasio je Hus.

Slično misli i Jurica Pađen, frontmen Aerodroma.

- Odavno su razvijeni trgovački odnosi sa Srbijom, mnogi iz Hrvatske čak više preferiraju njihove proizvode nego naše, posebno ako se uzme u obzir popularnost turbo-folka. Mi sviramo tamo gde nas ljudi zovu i gde žele da nas slušaju i ne vidim zašto ne bismo nastupali u Srbiji - objašnjava Pađen.

Pogledajte još