SRS predala potpise gradjana koji su protiv EU

BEOGRAD, 29. februara 2012. (Beta) - Srpska radikalna stranka (SRS) boriće se na svaki način da spreči ulazak Srbije u Evropsku uniju, poručili su u sredu članovi SRS-a ispred Predsedništva Srbije gde su predali više od 200.000 potpisa gradjana Srbije koji su protiv EU.

Oko stotinu članova te stranke okupilo se u podne ispred zgrade Predsedništva s namerom da predaju više od 200.000 potpisa prikupljanih oko sedam nedelja u okviru peticije "Srbija neće u EU".

Oni su ispred Predsedništva, koje je obezbedjivao veliki broj policajaca, nosili slike lidera radikala Vojislava Šešelja kome se sudi u Haškom tribunalu, kao i transparente na kojima je pisalo "Tadiću, izdao si Srbe i Srbiju" i "Tadiću, odrekao si se Kosova i Metohije".

"Ovo je samo jedan mali broj gradjana Srbije koji shvataju da je EU za Srbiju katastrofalno rešenje i da će nas to jako skupo koštati", rekao je novinarima potpredsednik SRS Dragan Todorović.

Prema njegovim rečima, "samo" od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbija na carinama svake godine izgubi preko 350 miliona evra.

Pogledajte još