Salon knjiga u Novom Sadu

NOVI SAD, 1. marta 2012. (Beta) - Na Novosadskom sajmu u četvrtak je otvoren 18. Salon knjiga.

Učestvuje oko 50 izdavača i knjižara, a u programu su i 17. izložba umetnosti "Art ekspo" i 8. Medjunarodni sajam obrazovanja "Putokazi".

Vojvodjanski sekretar za kulturu i javno informisanje Milorad Djurić rekao je na otvaranju Salona da Novosadski sajam tom manifestacijom nudi integrisani koncept kulture, umetnosti i obrazovanja, jedinstven u Srbiji.

"Ova priredba je svojevrstan putokaz kako i na koje stvari moramo obratiti pažnju u današnjem globalizovanom svetu, u kojem svi moramo učestvovati, a ravnopravni ćemo biti samo naoružani kreativnošću i znanjem, koje su ključne šifre današnjice", rekao je Djurić.

Novosadskom piscu Vladimiru Gvozdenu je svečano uručena nagrada "Laza Kostić" za delo "Srpska putopisna kultura", u izdanju Službenog glasnika iz Beograda.

Nagradu za izdavački poduhvat dobio je Službeni glasnik za kolekciju "Srbija i komentari".

Specijalne nagrade dobili su izdavačka kuća "Paideja" za prva dva kola "Aristotelovih izabranih dela", "Evro Djunti" za prvi tom "Istorije srpske filozofije" i Zavod za kulturu vojvodjanskih Slovaka za knjigu "Slovaci u Srbiji sa aspekta kulture".

Salon knjiga trajaće do 6. utorka, marta, a popusti su do 30 odsto.

Pogledajte još