Umesto Borine nedelje, Borina kapija

VRANJE, 6.MARTA 2012.(Beta) - Gradska uprava u Vranju saopštila je u utorak da će se, zbog sudskog spora sa književnom zajednicom "Borislav Stanković", tradicionalna književna manifestacija umesto "Borina nedelja", ove godine održati pod nazivom "Borina kapija".

Ova tradicionalna književna manifestacija organizuje se krajem marta, a Gradska uprava i književna zajednica spore se oko prava na njenu organizaciju.

U saopštenju gradske vlasti u Vranju navodi se da je "Organizacioni odbor manifestacije bio primoran da do okončanja sudskog postupka u Apelacionom sudu u Nišu promeni naziv manifestacije, kako ne bi došlo do prekida u kontinuitetu održavanja najznačajnije književne manifestacije u Vranju".

Dodaje se i da je grad Vranje raspisao Konkurs za književnu nagradu "Bora Stanković" za prozna i dramska dela objavljena u Srbiji tokom 2011.godine.

Presudom prvostepenog suda u Vranju iz decembra 2011. godine Gradu Vranju je zabranjeno organizovanje književnih manifestacija "Borina nedelja" i "Justinove blagovesti" po tužbi književne zajednice "Borisav Stanković" iz Vranja i Miroslava-Cere Mihailovića .

Presudom se Gradu zabranjuje i raspisivanje konkursa za dodelu književne nagrade "Borisav Stanković".

Pogledajte još