Koalicija SPS-JS-PUPS zajedno na izbore

Marković je na sednici Glavnog odbora JS rekao da je taj dogovor postignut kasno sinoć, nakon nekoliko dana razgovora, i da će ta koalicija nastupiti i na lokalnim, pokrajinskim i parlamentarnim izborima.

"JS 100 posto ulazi parlament sa pet mandata i imaće poslanički klub. Na osnovu anketa i rada u kampanji očekujem da ćemo imati osam republičkih poslanika", rekao je Marković.

On je rekao da će se na predstojećim izborima kandidovati za republičkog poslanika i gradonačelnika Jagodine.

Prema njegovim rečima, JS traži da izbori budu raspisani i na Kosovu i Metohiji jer je po ustavu Kosovo sastavni deo Srbije.

"Ukoliko budu raspisani predsednički izbori sa koalicionim partnerima smo dogovorili da kandidat za predsednika Srbije bude Ivica Dačić", rekao je Marković.

On je ocenio da je koalicija SPS-JS-PUPS pobednička, jer je na vanrednim lokalnim izborima u više gradova i opština osvojila duplo više glasova nego na redovnim izborima 2008. godine.

Marković je podsetio da je JS 2008. godine sa koalicionim partnerima napravila proevrospku vladu i ocenio da bez te stranke i koalicije ne može da se formira ni buduća vlada.

"Mi se nismo nikome obećali, a buduću vladu napravićemo sa onim partijama koje budu prihvatile političke ciljeve ove koalicije. U ovom trenutku ne znam sa kojom ćemo partijom posle izbora da napravimo koaliciju i o tome će odlučiti građani Srbije"
, kazao je Marković.

Lider JS je rekao da su ciljevi koalicije borba protiv bele kuge, socijalna pravda i nova radna mesta.

"Kada smo formirali vladu rekao sam da se patriotizam ne sipa u traktor, a danas JS kaže da se status kandidata sipa u nova radna mesta. U Jagodini 20. marta počinje da se pravi italijanska fabrika za proizvodnju cirade gde će se zaposliti 520 radnika"
, kazao je Marković.

JAGODINA, 11. marta 2012. (Beta)

Pogledajte još