U petak počinje Gitar Art festival

BEOGRAD, 12. marta 2012. (Beta) - Medjunarodni Gitar Art festival biće održan od 16. do 21. marta u Beogradu, a na manifestaciji će se predstaviti više od 50 gitarista svetske reputacije, najavili su u ponedeljak organizatori.

Državni sekretar Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Snežana Stojanović Plavšić rekla je na konferenciji za novinare da je taj festival postavio visoke standarde srpskoj kulturnoj sredini, ali i regionu.

"Danas, kada možemo da festival gledamo i na MTV-u, jasno je u kojoj je meri ta manifestacija postala značajna za promociju Srbije", rekla je Stojanović Plavšić.

Ona je ukazala da je festival značajan zbog načina na koji spaja komercijalno i umetničko, a istakla je i njegovu obrazovnu funkciju, mogućnost promovisanja mladih talenata i komunikacije domaćih umetnika i pedagoga sa kolegama iz inostranstva.

Direktor Gitar Art festivala Kostas Korciolis rekao je da tu funkciju prvi put obavlja jedan stranac i da je zbog toga očigledno da za umetnost ne postoje granice.

"Kao direktor želim da učinim još više na medjunarodnoj promociji festivala, kao i da pomognem mladim umetnicima da se predstave publici", rekao je Korciolis.

Ambasador Holandije u Beogradu Loran Stokvis rekao je da ta ambasada već 10 godina podržava festival koji je u medjuvremenu postao značajna medjunarodna i regionalna manifestacija.

Pogledajte još