Čan Tniu i Karlo Markione otvaraju Gitar Art

BEOGRAD, 15. marta 2012. (Beta) - Kineski gitarista Čan Tniu i muzičar iz Italije Karlo Markione nastupiće u petak uveče u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, a tim koncertom biće otvoren Medjunarodni Gitar art festival.

Čan Tniu (1993) osvojio je prve nagrade na medjunarodnim takmičenjima američke fondacije i mladih gitarista u Beču, a na koncertu u Beogradu sviraće kompozicije Johana Sebastijana Baha, Eitora Vilja-Lobosa, Serdja Asada i Djulija Regonde.

Na Pekinškom centralnom konzervatorijumu za muziku Čan Tniu upisao je 2005. godine muzičku školu i već nakon prve godine proglašen je najboljim studentom.

Karlo Markione smatra se jednim od najboljih gitarista nove generacije, a dobitnik je brojnih nagrada na medjunarodnim takmičenjima i redovan je gost na festivalima širom Evrope, naveli su organizatori.

Markione predaje na Konzervatorijumu u Mastrihtu (Holandija), a nastupa kao solista, sa orkestrom i raznim kamernim ansamblima.

Na ovogodišnjem Gitar art festivalu od 16. do 21. marta predstaviće se više od 60 muzičara, a biće organizovane majstorske radionice priznatih umetnika, takmičenje mladih muzičara, kao i sajam gitare i prateće opreme.

Pogledajte još