Prosinečki: Nemamo pravo na kiks

"Ma koliko nas važna utakmica čekala u sredu, trenutno nam je dobra igra i pobeda nad BSK-om još važnija. Psihički i taktički smo dobro spremni, i ako uđemo maksimalno ozbiljno u meč... sigurno da očekujem pobedu", rekao je Prosinečki novinarima u Beogradu.

Zvezda u sredu igra protiv Partizana u Kupu Srbije, ali u subotu gostuje u Borči u meču 19. kola. Crveno-beli su zabeležili sve tri pobede u prolećnom delu i iskoristili slabe rezultate Partizana i stigli na zaostatak od šest bodova.

BSK je u prošlom kolu pobedio Borac u gostima, a u tri prolećna kola osvojio je ukupno četiri boda.

"Ekipa iz Borče zabeležila je odličan rezultat na gostovanju u Čačku u prošlom kolu, i na krilima te pobede sigurno će pokušati i nas da iznenade", rekao je Prosinečki.

"Pobeda bi nam obezbedila dodatnu dozu samopouzdanja, a ujedno bi još više podigla odličnu atmosferu među igračima. Neće biti lako, ali ako želimo da budemo u vrhu i stremimo najvišim ciljevima, a stremimo, onda moramo da pobeđujemo u kontinuitetu"
, dodao je on.

Teren u Borči nešto je uži nego što je Zvezdin, ali je hrvatski stručnjak kazao da se ekipa mora prilagoditi svemu.

"Moramo se privikavati na sve, jer nemamo prava na 'kiks'. Imali smo dosta propusta jesenas, tako da nam je sada svaka utakmica ključna. Ako se budemo borili i dobro trčali, verujem da će do izražaja doći naš kvalitet i da ćemo i posle duela sa BSK-om zadržati maksimalan učinak u ovoj polusezoni", rekao je Prosinečki.

Utakmica u Borči igra se u subotu od 14.30 na stadionu u Borči.

Beta

Pogledajte još