Odgovornost za politiku prema severu Kosova

BEOGRAD, 23. marta 2012. (Beta) - Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je za rusku državnu televiziju da politički treba da odgovaraju oni koji su u ime države formulisali politiku prema severu Kosova.

"Politika koju ova zemlja već godinama vodi, bez obzira da li je sprovode Tadić ili Koštunica, svodi se na to da prepodne vučemo za nos Moskvu, a popodne Brisel i Vašington. Tako smo došli u besmilenu situaciju u kojoj Moskva više štiti državnu politiku prema severu Kosova koja je definisana u julu prošle godine, dok Beograd danas ruši barikade i blokira alternativne prelaze koje je prethodno pravio", rekao je Jovanović, a prenela njegova stranka.

Lider LDP je rekao da su Beograd i Moskva zajedno podržavali Srbe na barikadama i dodao da je Moskva i dalje na tom kursu, dok je Beograd u medjuvremenu zbog "cene koja je postala lična za samu vlast ovde, odlučio da se izvuče i ostavi i Srbe sa severa Kosova i Moskvu".

Jovanović je rekao da je Rusija često "uvlačena u probleme koje smo mi stvorili", a da je u procesu rešavanja tih problema bila konkretniji akter od same Srbije.

Pogledajte još