Informacione tehnologije šansa za razvoj Srbije

Đurković je u interjvuu agenciji Beta kazao da je HP bio medju prvim velikim kompanijama koje su odlučile da dodju na srpsko tržište i 2002. godine osnovao lokalnu firmu u Srbiji sa pet zaposlenih.

"Sada HP ima oko 100 zaposlenih, što znači da je za 10 godina poslovanja broj zaposlenih povećan 20 puta", istakao je Djurković.

Prema njegovim rečima, taj rast su pratili i poslovi tako da je 2008. godine dostignut vrhunac u poslovanju i 100 miliona dolara prihoda. "Svetska ekonomska kriza je nakon toga ostavila trag i na poslovanje HP-a u Srbiji, ali se ponovo vraćamo i beležimo rast prihoda", istakao je Djurković.

Djurković, koji je i predsednik Američke privredne komore u Srbiji, ocenio je da je devedesetih godina prošlog veka srpska privreda upropašćena i da je za 12 godina od demokratnih promena mnogo toga popravljeno, ali mora mnogo brže da se radi da bi se nakoknadio taj zaostatak.

"Jedino ulaganjem u informacione tehnologije može da se obezbedi eksponencijalan rast produktivnosti i da Srbija sustigne druge zemlje", ocenio je on.

Pogledajte još