Radnici blokirali Nemanjinu ulicu

BEOGRAD, 28. marta 2012. (Beta) - Nemanjinu ulicu u centru Beograda blokiralo je za saobraćaj u oba smera oko 14.30 nekoliko stotina nezadovoljnih radnika preduzeća izdvojenih iz "Železnica Srbije" i "Glutina".

Nezadovoljni radnici protest su počeli simbolično u 11.55.

Radnici preduzeća izdvojenih iz "Železnica Srbije" i "Glutina" zahtevaju rešavanje njihovog statusa.

U protestu su učestvovali zaposleni u Preduzeću za železničko ugostiteljstvo i turizam "Želturist", Društvu za održavanje zgrada i Društvu za zaštitu od požara i obezbedjenje objekata i imovine "Full protect" koji ukupno imaju 4.000 radnika, a koji su izdvojeni iz "Železnica" 2005. godine.

Oni su zatražili prijem kod premijera Mirka Cvetkovića jer su nezadovoljni odgovorima Vlade Srbije da ta preduzeća ne treba da se vrate u bilo kom obliku u sastav "Železnica Srbije", već da moraju da traže posao na tržištu.

Predsednik Unije sindikata preduzeća izvdvojenih iz "Železnica Srbije" Dragoslav Milošević rekao je agenciji Beta da je to izdvajanje bilo nezakonito, kao i da nije ispunjeno obećanje da će novoformirane firme biti tehnološki opremljene i kadrovski osposobljene za ravnopravnu utakmicu na tržištu.

Pogledajte još