Partizan u ligi Kupa Uefa

BEOGRAD, 2. oktobra 2008. (Beta) - Fudbaleri Partizana plasirali su se u ligu Kupa Uefa, pošto su i na revanš utakmici prvog kola takmičenja pobedili rumunski Temišvar, večeras u Beogradu sa 1:0.

Pobednički gol za "crno-bele" postigao je Ivan Stevanović u 70. minutu utakmice. Prvi duel sa Temišvarom Partizan je dobio sa 2:1.

Partizan - Temišvar 1:0 (0:0) - prvi meč 2:1 

Beograd - Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 18.000. Sudija: Bruno Miguel Duarte (Portugal). Strelac: Stevanović 70. Žuti kartoni: Stevanović, Žuka, Đorđević - Aleksa, Dorin, Magera. 

Partizan: M. Božović, Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović, Žuka, Tošić, Moreira, Lazić (od 59. Petrović), Dijara (od 93. Čadikovski), Bogunović (od 77. Marinković). 

Temišvar: Pantilimon, Badoi, Lukin (od 80. A. Karamjan), Brežinski, Miljazeš, Stanku (od 73. Rušić), Aleksa, Bordelji, Magera, Goga, Bukur.Žreb za grupnu fazu takmičenja u Kupu Uefa, održaće se u utorak u Nionu.

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović izjavio je da je njegova ekipa posle večerašnjeg plasmana u ligu Kupa Uefa sebi postavila novi cilj, a to je da i na proleće igra na evropskoj sceni.

"Zadali smo sebi sledeći zadatak. Želimo da se evropski fudbal i na proleće igra na našem stadionu. Ovo nije naš poslednji korak", rekao je Jokanović na konferenciji za novinare posle druge pobede nad Temišvarom, protivnikom u prvom kolu Kupa Uefa.

"Na početku nismo iskoristili nekoliko šansi. Posle je Temišvar opasno pretio iz prekida...Ipak, radujem se našem izdanju, večerašnji cilj smo ostvarili, a usput smo i srpskom fudbalu doneli neki bod", kazao je trener "crno-belih".

 

Pogledajte još