Amnezijator Dušana Otaševića

Jedinstvena naprava, uređaj, mašina “Manufakture Otašević” – amnezijator, postavljena je i predstavljena (isprobana) u “Arte galeriji”, u četvrtak, 2. oktobra 2008. godine. 

Brisanje sećanja, ukidanje pamćenja, kidanje veza između uzroka i posledica i još mnogo toga činio je amnezijator mnogobrojnoj publici, zainteresovanoj za ovu ideju o potrebi za brisanjem memorije tokom večeri u “Arte galeriji”, a sve zahvaljući revolucionarnim talasima koji uništavaju moždane ćelije. 

Rad Dušana Otaševića pod nazivom “Amnezijator” biće izložen (postavljen, ostavljen, zaboravljen…) u galeriji “Arte” od 2. do 28. oktobra i vi možete besplatno isprobati ovu revolucionarnu napravu. 

Amnezijator je stolica napravljena od drvenih ploča, po kojoj i sama izložba nosi naziv. Ona omogućava da se zaborave ljudi i događaji, briše sva neželjena sećanja i uspomene onoga ko je koristi, poboljšava sklonost ka zaboravljanju i otklanja veze između uzroka i posledice.

Pored amnezijatora, prikazan je i petominutni film koji govori o njegovoj primeni u praksi. Tokom izložbe, koja traje do 28. oktobra, posetioci će na LCD ekranima moći da pogledaju i ranije radove umetnika.

Ako niste već samoamnezirani, sigurno vam neće biti na odmet da se malo amnezirate (doamnezirate, izamnezirate, uamnezirate). Ja sam bio na izložbi… koliko se sećam… I sad sam hteo nešto da vam kažem, ali sam amneziran i ne znam više šta… Možda odem ponovo na izložbu, pa da lepo amneziram amneziju… ili možda ipak ne… već mi se sve više i više sviđa ova dobra ideja da budem amneziran! 

Preporučujemo… preporučujemo… šta ono beše???

Nadlanu 

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.