Djindjićeva Jesen dijalektike u Domu omladine

BEOGRAD, 2. aprila 2012. (Beta) - Dom omladine Beograda u ponedeljak uveče nastavlja ciklus predavanja "Filozofski testament Zorana Djindjića" koja publici treba da predstave naučni rad ubijenog srpskog premijera.

U sali za tribine Doma Omladine filozof u 19 časova Novica Milić održaće predavanje posvećeno Djindjićevoj knjizi "Jesen dijalektike" i kritici ideja Karla Marksa kojoj je autor posvetio to delo.

U ponedeljak, 9. aprila, profesor Fakulteta političkih nauka Milan Podunavac govoriće o Djindjićevih knjigama "Jugoslavija kao nedovršena država" i "Srbija ni na istoku, ni na zapadu".

Predavanja treba da predstave Zorana Djindjića kao filozofa i pokretača političkih reformi u Srbiji i autora koji je najznačajnija dela napisao pre 30. godine života.

Djindjić je objavio četiri knjige - "Subjektivnost i nasilje", "Jesen dijalektike", "Jugoslavija kao nedovršena država" i "Srbija ni na istoku, ni na zapadu", a o njegovom delu do sada nije vodjena kritička rasprava, naveli su organizatori.

Prema najavi organizatora, plnirano je da bude održan i okrugli sto posvećen Djindjićevoj filozofskoj misli, a tačan datum tog skupa biće naknadno objavljen.

Pogledajte još