Španci su sve učinili da se plasiraju na OI

Reprezentacija Srbije će od 6. do 8. aprila igrati na kvalifikacionom olimpijskom turniru sa selekcijama domaćina Španije, Poljske i Alžira. Dve najbolje ekipe plasiraće se na OI.

"Španci su domaćini, samim tim su i najveći favorite kvalifikacionog turnira za odlazak u London. Sve su učinili da ovaj turnir naprave sa ciljem da se plasiraju na OI", rekao je Nikčević.

On je dodao da imaju problema sa povredama Alberta Entreriosa I Garsije Parodna i da su umesto njih pozvana dva mlada igrača.

"Španci su jedan jak kolektiv, uvek igraju lepršav i brz rukomet. U odbrani igraju jako nezgodnu odbranu 5-1, gde može da se dosta lopti izgubi, da se prime laki golovi", rekao je Nikčević.

Reprezentativac Srbije ocenio je da će hala od gotovo 6.000 mesta biti pepuna, jer se termin utakmica poklapa sa "njihovim Uskrsom kada će puno ljudi biti kod kuće".

"Španci imaju veliki respekt prema nama, ali kada uđu na teren, neće biti mnogo prostora za poštovanje. U poslednje vreme, igraju sa velikom odlučnošću i u odbrani i u napadu. Biće stvarno teško", rekao je Nikčević.

Prema njegovim rečima, raspored utakmica nije išao "na ruku reprezentaciji Srbije".

"Posle Španije čeka nas Poljska, koja može da pobedi bilo koga na svetu, ali može i da izgubi od slabijeg, ako joj nije 'dobar dan'. Mislim da nam je i to veoma važna utakmica, pa da duel sa Alžirom neće imati značaja", rekao je Nikčević.

Reprezentacija Srbije prvi meč igraće u petak u 20.15 sa selekcijom Španije.

Beta

Pogledajte još