fbpx

Zarade da budu u nadležnosti ministarstva

KRUŠEVAC, 4. aprila 2012. (Beta) - Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković rekao je u sredu da u nadležnosti tog ministarstva treba da budu sredstva namenjena za kupovinu lekova i isplate zarada zaposlenima i da bi tako ministarstvo preuzelo odgovornost za funkcionisanje celog zdravstvenog sistema.

Stanković je u Kruševcu to rekao odgovarajući na pitanje novinara o smrti Kruševljanina na putu iz Niša u Beograd, jer u niškom Kliničkom centru nisu mogli da ga operišu zbog nedostatka veštačkog krvnog suda.

Te poslove sada, prema njegovim rečima, rade Ministarstvo finansija i druge institucije, nad kojima Ministarstvo zdravlja nema nikakve ingerencije.

"Ovakvi slučajevi dokazuju da samo sistem u kome će se tačno znati ko je za šta odgovoran, može da prodje bez ovakvih neprijatnosti. Ovakva situacija je istovremeno čudna jer neki lekari prvo obaveštavaju sredstva javnog informisanja i donose se zaključci pre nego što je odradjena obdukcija i zdravstveni nadzor", kazao je Stanković.

On je rekao i da su "neki možda na nekim listama i odgovara im da prikazuju na način na koji to prikazuju".

Stanković je kazao da se pojedinci trude da pričaju o zdravstvenom sistemu te da pri tome iznose svoje političke programe, ne znajući ko nabavlja lekove u zdravstvenom sistemu Srbije.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.