Lipi: Zaslužili smo plasman u osminu finala

HAMBURG, 22. juna 2006. (Beta-Rojters) - Selektor reprezentacije Italije, Marčelo Lipi, rekao je posle utakmice grupe E između njegovog tima i Češke, koju su Italijani dobili sa 2:0, da njegova ekipa ima borbeni duh.
"Ovaj tim ima sjajan duh, verovatno imaju najviše borbenog duha od svih ekipa koje sam vodio", kazao je Lipi na konferenciji za novinare posle utakmice.
On je naglasio da je Italija zaslužila plasman u osminu finala posle pobeda nad dva teška protivnika u grupi, Gane i Češke.
"Osvajanje prvog mesta bilo je važno iz mnogo razloga, ali čak i da smo morali da igramo protiv njih (Brazila) pružili bismo naš maksimum", prokomentarisao je Lipi činjenicu da je izbegnut Brazil u osmini finala i konstatovao da će se pre ili kasnije igrati sa nekim od favorita.
Lipi je, osvrćući se na to da su oba gola postigli igrači iz rezerve, kazao da su svi golovi jednako vredni i da treba biti strpljiv jer svi timovi na turniru imaju svoju šansu.
Selektor Češke Karel Brukner istakao je da je danas bilo jako teško igrati protiv Italije sa deset igrača i timom koji je bio ozbiljno oslabljen zbog velikog broja povređenih igrača.
"Izgubili smo dosta igrača pred ovu utakmicu, a imali smo i neke suspendovane što nas je takođe pogodilo", kazao je Brukner i dodao je da je još rano za bilo kakve procene vezane za budućnost.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.