Rukometaši Srbije izgubili od Španije

Najefikasniji u timu Srbije bili su Momir Ilić sa devet, Ivan Nikcević i Marko Vujin sa po pet golova. U timu Španije Viktor Tomas postigao je pet, a Antonio Garsija i Raul Enterios po četiri gola.

Rukometaši Srbije odlično su počeli meč protiv favorizovanog domaćina i poveli sa 3:0. U prvih 10 minuta uspeli su da održe prednost, a onda su Španci prvi put izjednačili na 4:4, dok su prvi put preokrenuli rezultat u svoju korist u 19. minutu na 7:6.

Do poluvremena ekipe su bile izjednačene, ali su domaći rukometaši ipak uspeli sa golom prednosti da završe ovaj deo igre.

U nastavku meča i dalje je bilo neizvesno i nijedna ekipa nije uspela da povede sa više od jednog gola do 50. minuta. Tada je Španija iskoristila prednost igrača više i došla do 25:23, a selector Srbije Veselin Vuković zatražio je tajm-aut kako bi u završnici njegova ekipa odigrala što bolje. To se nije dogodilo.

Srbija je smanjila na 25:24 i imala 26:25, ali su poslednja tri minuta ipak obeležili španski rukometaši. Iskoristili su sve greške i završili meč sa 30:27, što je bila i njihova najveća prednost na utakmici.

Naredni meč Srbija će igrati sutra u 17.30 sa sekekcijom Poljske koja je danas savladala Alžir sa 28:27.

Beta

Pogledajte još