Vuković: Čestitam svojim igračima!

“Čestitam svojim igračima koji su za 24 sata odigrali tri teške utakmice. Posle sva tri duela ovde u Alikanteu, zadovoljan sam. Prvi put smo došli na kvalifikacioni turnir za OI. Imamo šansu da prođemo, ali nije sve u našim rukama. Mi idemo dalje, i ako ne odemo u London, imamo cilj – sledece Svetsko prvenstvo 2013. godine u Španiji”, kazao je Vuković.

On je dodao da je meč sa Alžirom pokazao posvećen pristup igrača.

“Zadovoljan sam večerašnjom utakmicom, koju smo profesionalno do kraja shvatili i pobedili. Došli smo do nivoa, da nas ni jedna reprezentacija ne razbije i naučili da pobeđujemo i sa jednim golom razlike. Cekamo sada rasplet, meča Španija – Poljska”, rekao je selektor Srbije.

Najbolji strelac u meču protiv Alžira Marko Vujin ocenio je da je Srbija u meču sa Alžirom pokazala da može da igra na visokom nivou.

“Mislim da smo jako ozbiljno ušli u mec sa Alžirom i sa puno ozbiljnosti odradili utakmicu do kraja. Pobedili smo Alžir sa najvećom razlikom na ovom turniru, što je pokazatelj da možemo i poslednje mečeve da odigramo na visokom nivou”, rekao je Vujin.

Golman Srbije Darko Stanić koji je sa 13 odbrana imao veliku ulogu u dobroj igri Srbije smatra da je meč bio težak i nada se pobedi Španije protiv Poljske i plasmanu u London.

“Odgrali smo utamicu do samog kraja na vrhunskom nivou. Trudili smo se da se ne opterećujemo gol razlikom, nego da pobedimo sa što većom razlikom. Normalno, svi smo u ovom trenutku zadovoljni. Sada smo u situaciji da čekamo, jer zavisimo od drugih. Mozda smo malo i mi krivi. Ipak, nas sreća nije pogledala u žrebu, jer je naša grupa najteža. Takav je sistem takmičenja. Verujem da ce Spanija dobiti Poljsku”, rekao je Stanić.

Beta

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.