Vuković: Čestitam svojim igračima!

"Čestitam svojim igračima koji su za 24 sata odigrali tri teške utakmice. Posle sva tri duela ovde u Alikanteu, zadovoljan sam. Prvi put smo došli na kvalifikacioni turnir za OI. Imamo šansu da prođemo, ali nije sve u našim rukama. Mi idemo dalje, i ako ne odemo u London, imamo cilj - sledece Svetsko prvenstvo 2013. godine u Španiji", kazao je Vuković.

On je dodao da je meč sa Alžirom pokazao posvećen pristup igrača.

"Zadovoljan sam večerašnjom utakmicom, koju smo profesionalno do kraja shvatili i pobedili. Došli smo do nivoa, da nas ni jedna reprezentacija ne razbije i naučili da pobeđujemo i sa jednim golom razlike. Cekamo sada rasplet, meča Španija - Poljska", rekao je selektor Srbije.

Najbolji strelac u meču protiv Alžira Marko Vujin ocenio je da je Srbija u meču sa Alžirom pokazala da može da igra na visokom nivou.

"Mislim da smo jako ozbiljno ušli u mec sa Alžirom i sa puno ozbiljnosti odradili utakmicu do kraja. Pobedili smo Alžir sa najvećom razlikom na ovom turniru, što je pokazatelj da možemo i poslednje mečeve da odigramo na visokom nivou", rekao je Vujin.

Golman Srbije Darko Stanić koji je sa 13 odbrana imao veliku ulogu u dobroj igri Srbije smatra da je meč bio težak i nada se pobedi Španije protiv Poljske i plasmanu u London.

"Odgrali smo utamicu do samog kraja na vrhunskom nivou. Trudili smo se da se ne opterećujemo gol razlikom, nego da pobedimo sa što većom razlikom. Normalno, svi smo u ovom trenutku zadovoljni. Sada smo u situaciji da čekamo, jer zavisimo od drugih. Mozda smo malo i mi krivi. Ipak, nas sreća nije pogledala u žrebu, jer je naša grupa najteža. Takav je sistem takmičenja. Verujem da ce Spanija dobiti Poljsku", rekao je Stanić.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.