U čemu je tajna lepote holivudskih diva?

Svi mislimo da su za takav izgled filmskih diva zaslužne skupocene kreme i zlatne ruke poznatih vizažista koje nama nisu dostupne, ali iznenadili bi se kada bismo vam rekli da i one upotrebljavaju preparate napravljene kod kuće. I na njihovom popisu preparata nalaze se proizvodi od sasvim običnih namirnica kao što su jabuke, jagode, krompir, paradajz ... Časopis "Zdrav život" otkriva kakve preparate za negu kože u domaćoj radinosti prave najglamuroznije i najbogatije žene svijeta.

Sandra Bulok
za tvrdi da za svoj mladalački izgled najviše duguje jabukama. Jedna jabuka dnevno pomaže joj da sačuva lepotu iznutra. Kako bi joj lice izgledalo sveže, jednom nedeljno kolutovima sirovih jabuka trlja lice.

Salma Hajek ujutro ne koristi nikakvo sredstvo za čišćenje lica, lice i vrat umije samo hladnom vodom.

Šarliz Teron malo pažnje posvećuje svom spoljašnjem izgledu jer smatra da joj je glavni adut plava boja kose.

Keterin Zita Džons obara s nogu svojim zavidnim osmehom. Za lepotu njenih zuba zaslužan je recept nene bake. Jednom nedeljno izbeljuje zube pireom od jagoda spremljenim u svojoj kuhinji.

(old_image)

Džodi Foster smatra da je kosa najljepši ukras žene, pa najviše pažnje posvećuje svojoj glatkoj i ravnoj kosi.

Ornela Muti uopšte ne koristi skupocena sredstva, već ih priprema sama. Za lice koristi masku od izgnječenog kivija pomešanog sa kašičicom meda i malo jogurta.

Jedna od najljepših žena sveta Sindi Kraford bori se sa podočnjacima i borama. Rešava ih se kolutovima krompira koje stavlja na oči.

Verovali ili ne, Naomi Kempbel muku muči sa celulitom. Problem rešava sveže samlevenom kafom, koju razredi s malo vode, nanese na kritična mesta, i čvrsto omota providnom kuhinjskom folijom.

(old_image)

Kim Besinger voli da izgleda prirodno, pa zato uglavnom koristi prirodne tonove ruževa za usne i senki za oči.

Iako to verovatno niste primetili, lice Kameron Dijaz prepuno je bubuljica i akni. Ona takođe sredstvo za piling pravi kod kuće po bakinom receptu. U malo vode pomeša mleko u prahu.

Tajna mladalačkog izgleda Dženifer Aniston je u bejbi ulju.

I u sedamdespetoj godini Sofije Loren izgeda fantastično. Ona kaže da joj u tome pomaže maska od paradajza kojeg oljušti, zgnječi i pomiješa sa supenom kašikom meda i malo maslinovog ulja, pa je na licu drži najmanje pola sata.

(old_image)

Sara Džesika Parker smatra da su ulje šipka i plodovi divljih ruža, koje uveče nanosi na kožu, jedina tajna njene lepote.

Neke dive smatraju da je vežbanje izuzetno bitno kako bi što duže izgledale mladoliko. Zato Šeron Stone svaki dan započinje džogiranjem.

Pogledajte još