Kredit za 400 novih autobusa

BEOGRAD, 24. aprila 2012. (Beta) - Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd kupiće 400 novih autobusa za 85 miliona evra, zahvaljujući poverenju Evropske banke za obnovu i razvoj u to preduzeće i upravu grada, rekao je u utorak gradonačelnik Dragan Djilas.

"Posebno me raduje što je kredit odobren uz garancije Grada Beograda iz čega se vidi da EBRD ima poverenje u preduzeće koje prolazi kroz realno teška vremena i reorganizaciju u cilju pravljenja moderne kompanije", izjavio je DJilas u GSP gde je zajedno sa direktorima GSP i EBRD, Miletom Radojevićem i Tomasom Majerom potpisao mandatno pismo o kupovini 400 zglobnih i "solo" autobusa.

"Očekujemo da u junu bude raspisan tender i da nešto manje od 100 autobusa stigne u decembru tako da ćemo sa ova 32 koja kupujemo od Ikarbusa gradjanima garantovati bolji ptrevoz", kazao je Djilas.

Djilas je dodao da očekuje "maksimalno dobar" gradski prevoz iduće godine i da svi autobusi leti imaju klimatizaciju, a zimi grejanje - da bi svako ko plati kartu imao kvalitetan prevoz.

Pogledajte još