Serija "Biblija" najveći TV blokbaster: 13 miliona ljudi gledalo prvu epizodu (TRAILER)

Producenti mini-serije "Biblija" (The Bible), koja se emituje na kanalu "History" - Roma Dauni i Mark Barnet tvrde da nisu previše iznenađeni sa 13 miliona gledalaca prve epizode i nezvaničnom titulom jednog od najvećih TV blokbastera svih vremena.

Mini-serija "Biblija" je koštala oko 22 miliona dolara, što je relativno visok budžet za projekat ovog tipa ("Stradanje Isusovo" Mela Gibsona snimljeno je za 30 miliona dolara). Na istorijskoj građi serije konsultovani su eminentni istraživače, kardinali i teolozi.

Puni entuzijazma, Dauni i Barnet tvrde da su od samog početka snimanja osećali "božju prisutnost". Takođe, napravili su i dobar marketinški potez stalnim pominjanjem navodnih "čuda" koja su se događala za vreme snimanja. Tako, Barnet ističe da se u jednom trenutku, u dnu krsta na kojem je Isus iz serije trebalo da bude razapet, pojavila gomila zmija, a pomenuo je i slučaj dečaka, koji je četiri dana bio izgubljen, a niotkuda se pojavio noseći Isusov kostim.

Inače, predani katolik i dobitnik četiri nagrade Emi - Mark Barnet je poznat po "ne baš toliko religioznim" šouovima poput "Survivora", "Celebrity Apprenticea", "The Voicea" i "Shark Tanka".

Pogledajte još