Babić: Oni koji su sadili tikve sa Šarićem, nek budu spremni da im se razbiju o glavu

Foto: Miloš Miškov / Beta

Oni verovatno nemaju miran san i razmišljaju šta će Šarić reći sutra, šta je sve finansirao, koga, ko je tu koga izdao, rekao je on.

Sve o slučaju Šarić možete pročitati ovde

SNS i ja lično smo veoma srećni i zadovoljni što je Šarić dostupan istražnim organima, pravosudnom sistemu Srbije, što su BIA i Aleksandar Vučić, kao koordinator svih službi bezbednosti, napravili zaista sjajan posao, dodao je
Babić.

A, oni koji su tikve sadili, neka budu spremni da im se o glavu razbiju, rekao je Babić u intervjuu novosadkom Dnevniku.

Na pitanje koga će SNS zvati u Vladu, Babić je se pozvao na reči lidera stranke Aleksandra Vučića, koji je najavio da će SNS razgovarati sa svima kojima su građani Srbije dali podršku, dali glas veći ili manji.

Lično mislim da je jako teško razgovarati sa ekstremistima, sa ljudima koji su na ulicama Beograda i Srbije zagovarali nerede. Sa takvim osobama je teško razgovarati, ali ćemo zaista pružiti ruku svima, a ona će značiti pravljenje što
šireg političkog konsenzusa o svim izazovima koji nas u budućnosti očekuju, rekao je Babić.

Kako je rekao, SNS ne želimo da se takvi razgovori svedu na ono što se mnogo puta u prošlosti dešavalo, na broj fotelja, funkcija, već da se stvori što širi politički konsenzus koji bi omogućio što veću brzinu u reformama i što veću snagu za
njih.

Po slovu Zakona, verifikacija mandata poslanika mora da se obavi u roku od mesec dana po proglašenju konačnih izbornih rezultata, ali naravno da nećemo čekati zakonske maksimume i očekujem da i verifikacija mandata i konstitusanje.

Skupštine, ali i nova vlada budu izglasani u parlamentu u između 6. i 20. aprila, rekao je on.

Koji poslanički klubovi će se izdvojiti sa izborne liste SNS?

Babić je rekao da će Vlada biti veoma ekonomična, efikasna, a činiće je ljudi spremni za mukotrpan rad, pa i od dvadesetak sati na dan, ako treba, a pritom od velikog znanja i iskustva. To će biti osobe koja će zaista moći da naprave pomake u resorima koji im budu povereni.

Pogledajte još