Bivši šef Dačićevog kabineta optužen da je sarađivao sa Šarićevim klanom!

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je danas bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnih poslova Branka Lazarevića i još trojicu okrivljenih zbog odavanja policijskih informacija o praćenju i prisluškivanju pripadnika njegove grupe Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina i pranje para.

Osim Lazarevića optužnim predlogom tužilaštva obuhvaćeni su advokat Radovan Štrbac, takodje optužen za pranje Šarićevog novca zaradjenog prodajom droge, zatim optuženi za šverc kokaina koji je u bekstvu Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, kao i načelnik Službe za specijalne istražne metode u UKP MUP-a Srbije Boris Gara.

U saopštenju tužilaštva se navodi da se Branku Lazareviću stavlja na teret da je u toku 2008. i 2009. godine kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića u više navrata odavao naročito poverljive podatke o sprovodjenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu.

Protiv Lazarevića je podnet optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo odavanje službene tajne, precizira se u saopštenju.

Gara se tereti da je kao rukovodilac Službe za specijalne istražne metode neovlašćeno preneo podatke okrivljenom Lazareviću do kojih je Služba došla sprovodjenjem posebne dokazne radnje po naredbi istražnog sudije.
Gari se stavlja na teret krivično delo odavanje službene tajne.

Štrpac i Radulović se terete da su izvršili krivično delo odavanje službene tajne u podstrekavanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se Rodoljubu Raduloviću sudi u odsustvu obzirom da je u bekstvu i za njim je raspisana Interpolova poternica.

Lazareviću i Štrbcu su ranije oduzeti pasoši i izrečena mera zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda, dok je Gara prošao bez mera.

Šarić je odbio da svedoči u tom postpku, pošto se pozvao na svoje pravo da kao svedok da ne daje iskaz, kako ne bi sebe izložio krivičnoj odgovornosti.

On je uhapšen 18. marta u zajednickoj akciji kojom su rukovodili ministri pravde Srbije i Crne Gore, a u Specijalnom sudu protiv njega se vodi prostupak za krijumcarenje kokaina i pranje para.

Izvor: Blic

Pogledajte još