Cvijan: Sreo sam se s Miškovićem

"Miškovića znam dugi niz godina, ali srećem se i sa mnogim drugim ljudima“, rekao je Cvijan

On nije želeo da komentariše tvrdnje pojedinih medija da je kod vlasnika Delte išao po nalogu Olivera Antića.

„Da li vam je to rekao Antić? Verujem da nije, jer je u Rimu“, uzvratio je na naše pitanje.

Cvijan u kratkom razgovoru za Danas kaže da stoji iza svega što je prethodnih par dana pisao na Tviteru, uključujući to da mu se nimalo ne sviđaju „politički motivisana hapšenja pojedinih ljudi, pre svega nekih članova DS“, kao i da se „ne može rejting SNS i njena politika bazirati na hapšenjima političkih protivnika“.

„Moramo se zamisliti kakva je poruka ako određujemo pritvore i upropaštavamo domaće privrednike, političke protivnike i njihove porodice“, kaže Cvijan za Danas i dodaje da kao pravnik i advokat smatra da su optužnice protiv Borislava Novakovića iz DS i biznismena Petra Matijevića „besmislene“.

„To što ja tako mislim ne znači da rušim Aleksandra Vučića. Ne rušim ga, niti ću ga rušiti dok poštuje Ustav i zakone, ali i neću da podržavam bilo čiju autokratiju i disciplinovanje Srbije“, kaže Cvijan, koji tvrdi da u SNS ima ljudi koji drugačije misle.

Upitan da li strahuje da će zbog svojih tvrdnji biti isključen iz SNS, Cvijan, koji je istovremeno i predsednik Odbora za ustavna pitanja u Skupštini Srbije, kaže da ne veruje da će se to desiti, ali ako ga izbace onda i ne mora da bude član stranke „u kojoj vlada autokratija, u kojoj svi misle isto i u kojoj nije dozvoljen drugačiji stav“.

S druge strane, predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić najavljuje da će stranački organi ispitati da li javni istupi Vladimira Cvijana predstavljaju „kršenje stranačke discipline“.

Danas, B92

Pogledajte još