Vučić: Bilo je više zahteva za isplatu 13. plate

"Ja sam rekao i svojim saradnicima i svima drugima da to ne dolazi u obzir i da niko ne može, posebno gde su prosečne plate 200 ili 350 hiljada, tolika su im primanja, da dobije i 13. platu", naglasio je Vučić, prenela je večeras Radio-televizija Srbije.

On je precizirao da su se sa takvim zahtevom, između ostalih, obratili "Telekom", "Pošta", "Dunav osiguranje", "Kontrola letenja"...

Ministarstvo privrede preporučilo je danas ranije rukovodstvima javnih preduzeća, javno komunalnih preduzeća, javnih fondova i agencija uvođenje mera maksimalne štednje i smanjivanja svih vidova rashoda koji nisu u funkciji izvršavanja redovnih registrovanih delatnosti i poslovnih aktivnosti.

Vučić polomio bravu na vratima kabineta jer su mu iz Agencije za kontrolu letenja tražili 13.platu

"Pri izuzetno otežanim uslovima poslovanja u realnoj privredi, neprimerene su isplate 13. zarade za 2013. godinu i drugi izdaci za nagrade, poklone, troškove svečanosti i slično, povodom novogodišnjih i drugih praznika i sličnih manifestacija", navedeno je u dopisu koji je potpisao ministar privrede, Saša Radulović.

Javnim preduzećima koja ne posluju u tržišnim okolnostima i nemaju konkurenciju u poslovanju, Ministarstvo privrede preporučilo je da u pripremama i donošenju poslovnih planova za 2014. godinu maksimalno racionalizuju troškove marketinga i sponzorstava.

Nepridržavanje vanrednih mera i preporuka štednje u javnom sektoru, radi solidarnog prevazilaženja značajno povećanog budžetskog deficita, kako bi se ostvarila brža finansijska konsolidacija u javnom interesu, povlači ličnu odgovornost poslovodnih organa, navedeno je u dopisu Ministarstva privrede javnim i javno komunalnim preduzećima.

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) demantovala je danas napise objavljene na pojedinim internet portalima da je od predstavnika Vlade Srbije tražila saglasnost za isplatu trinaeste plate.

Izvor: Blic
Foto: Beta

Pogledajte još