Mezenga je Zvezdin golgeter!

Tajna je otkrivena: novi centarfor Crvene zvezde je Bruno Mezenga, Brazilac koji se pre mesec dana već dovodio u vezu s crveno-belima.

Poput Borhe i Pašeka, i Mezenga na “Marakanu” stiže iz Flamenga, s tim da je on u prethodnih godinu dana branio bolje Legije iz Varšave, za koju je na 16 utakmica postigao skromna tri gola.


Bruno Mezenga je rođen 8. avgusta 1988. godine, visok je 183 centimetra i levak je. U prvi tim Flamenga se probio sa samo 17 godina, ali je tokom prve dve godine uspeo da zabeleži samo 18 utakmica.

Zatim je kratko bio na pozajmici u Fortalesi i Makaeu, a u jesen 2008. prvi put je došao u Evropu. Nosio je dres turskog Orduspora u kojem je imao najbolju sezonu u karijeri - 33 meča i 21 pogodak

Mada su izvori bliski “Marakani” najavljivali špica reprezentativnog kalibra, ipak dolazi Bruno, koji je igrao samo u brazilskoj selekciji do 17 godina. S njegovim dolaskom prelazni rok za crveno-bele nije završen jer se može očekivati i dolazak novog desnog beka i još jednog ofanzivnog igrača koji igra na bočnoj poziciji.

Todorovski sve dalje od Marakane

Aleksandar Todorovski je sve dalje od “Marakane”. Preciznije, iskusni desni bek se nalazi u Varšavi, gde je počeo pripreme s ekipom Polonije, za koju je zimus potpisao predugovor.Prema informacijama iz Poljske, Todorovski će ostati u ovom klubu, čiji predsednik ima velike ambicije i ne želi da propusti priliku da u timu ima kvalitetnog igrača za desnu stranu terena.

Teoretski, Crvena zvezda ima još sedam dana da nekako isposluje dolazak makedonskog reprezentativca, jer kada 1. jula njegov ugovor postane pravosnažan, transfer će biti još teže izvodljiv, odnosno Polonija će tada imati pravo da traži visoko obeštećenje, koje Beograđani ne mogu da plate.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još