Zvezda opet "izrendana"

Golove za Ren, koji je pre nedelju dana u Beogradu pobedio sa 2:1, postigli su Viktor Ugo Montanjo u 10, Jan M'Vila iz penala u 17, Vinsent Pažo u 85. i Žires Kembo-Ekoko u 90. minutu.

Domaći igrači od starta su krenuli ofanzivno ka golu Zvezde, za razliku od beogradskih crveno-belih koji su prvi put na meču šutirali u okvir protivničkog gola u 50. minutu.

Vodeći pogodak Montanjo je postigao šnažnim udarcem sa ivice šesnaesterca u gornji desni ugao, posle dobrog driblinga kojim je prevario Nikolu Mikića. Blizu saigrača iz odbrane stajao je i Srđan Mijailović, ali ni on nije uspeo da izblokira šut napadača Rena.

Šestoplasirani tim u prvenstvu Francuske na 2:0 je povisio iz jedanaesterca, nakon što je Li Adi sa leđa oborio Žan-Armela Kan-Bijika.

U finišu utakmice "rezervista" domaćeg tima Vinsent Pažo upisao se u strelce kada je usamljen sa dva metra ubacio loptu u mrežu posle oštrog centaršuta sa leve strane po zemlji Kembo-Ekoka.

Ren: Kostil, Ketrin, Tetej, Pitriopa, Feret, Bukari, Bjuil, Mvila, Montanjo, Boje, Dance.
Crvena zvezda: Bajković, Tošić, Vilotić, Adi, Mikić, Kovačević, Mijailović (Kaluđerović), Dimitrijević, Lazović, Kadu, Borha (Mezenga).

Konačan rezultat postavio je raspoloženi Kembo-Ekoko, koji je takođe u igru ušao sa klupe, ali je zadao velike probleme odbrani Zvezde. On je u kontranapadu domaćeg tima izašao sam ispred golmana
Bobana Bajkovića posle dodavanja Stefana Dalme i preciznim udarcem zatresao mrežu.

(old_image)

Igrači Zvezde su samo dva puta na meču naterali golmana Benou Kostila da interveniše.

U 50. minutu Andrija Kaluđerović je odlično šutirao glavom sa pet metara, a u 79. pokušao je i Bruno Mezenga. Oba puta domaći čuvar mreže loptu je skrenuo u korner.

Pobeda Rena mogla je da bude ubedljivija, ali je Abdulrazak Bukari u 67. i 81. minutu propustio odlične šanse za pogodak. U prvom pokušaju požrtvovanim intervencijama istakli su se Duško Tošić i Boban Bajković, dok je u drugoj situaciji lobovao golmana Zvezde, ali je lopta otišla pored gola.

Utakmica na stadionu Rut de Lorien bila je na kratko prekinuta u 53. minutu, pošto su navijači Zvezde upalili nekoliko baklji. Beogradski klub u Francuskoj je bodrilo oko 1.500 pristalica.

Žreb za grupnu fazu Lige Evropa održaće se sutra u 13.00 u Monte Karlu.

POGLEDAJTE: Video debakl Zvezde protiv Rena

Pogledajte još