Predstave na Sterijinom pozorju

NOVI SAD, 30. maja 2012. (Beta) - Nemačko pozorište Bohum (Sćauspielhaus Boćum) izvešće u sredu na Sterijinom pozorju u Novom Sadu predstavu "Nije život biciklo", u režiji Anzelma Vebera (Anselm Weber) i po tekstu Biljane Srbljanović.

Predstava "Nije život biciklo" takmiči se u selekciji nacionalne drame i pozorišta, a istražuje porodične priče, odnose izmedju roditelja i dece i pitanja neprilagodjenosti pojedinca društvenim i političkim okolnostima.

Atelje 212 i Kulturni centar Pančeva izvešće reprizu predstave "Plodni dani", koja se ove godine takodje nalazi u takmičarskoj selekciji.

Tekst predstave napisao je Boris Lješević, koji je ujedno i reditelj ovog komada, a zasnovan je na ispovestima sa internet-foruma u kojima je u fokusu pokušaj ostvarenja roditeljstva putem veštačke oplodnje.

Studenti Fakulteta dramskih umetnosti iz Slovačkog grada Banska Bistrica nastupiće na Pozorju mladih sa predstavom "Čuješ li, mama, moj vapaj?" u režiji Ljuboslava Majera, dok će glumci četvrte godine glume iz Novog Pazara odigrati komad "Prokletstvo".

U okviru pratećih programa Pozorja publika će moći da poseti i manifestaciju Dani knjige, kao i predavanje japanske pozorišne kritičarke Akiko Tačiki, pod nazivom "Odgovor na Nove stvarnosti".

Pogledajte još