Nemačka sa sve tri pobede u četvrtfinalu

Golove za Nemce postigli su Lukas Podolski u 19. i Lars Bender u 80. minutu, dok je strelac za Dansku bio Mikael Kron-Deli u 24.

Nemačka ima sve tri pobede u takozvanoj "grupi smrti", dok je Danska eliminisana sa učinkom od jednog trijumfa i dva poraza. Plasman iz Grupe obezbedio je i Portugal, koji je večeras pobedio Holandiju sa 2:1.

Nemačka je počela ofanzivno, iako joj je bio dovoljan i bod za plasman u četvrtfinale. Već na početku meča prilike su imali Mesut Ozil i Tomas Miler, koji je imao bolju šansu, ali je zbrzao prilikom šuta.

POGLEDAJ VIDEO: Nemačka - Danska 2:1

Miler je već u 10. minutu imao sjajnu šansu. Ponovo mu je lopta došla sa leve strane i došla do njega na oko pet metara, ali nije uspeo da je zakači, tako da je uhvatio golman Danske Stefan Andersen.

Nemačka je povela u 19. minutu, golom slavljenika Podolskog, kome je ovo bila 100. utakmica za reprezentaciju i koji je proglašen najboljim igračem utakmice.

Miler je posle jedne šanse u petercu hteo da doda Mariju Gomezu, ali se šut po zemlji odbio o odranu Danaca i došao do Podolskog, koji je snažno šutirao, a lopta je prošla Andersenu kroz ruke i završila u mreži.

(old_image)

Samo pet minuta kasnije Danska je izjednačila. Kron-Deli je svoj drugi gol na šampionatu. Niklas Bendtner je posle kornera glavom uputio loptu ka golu, gde je dočekao napadač Danaca i iz blizine je glavom sproveo u mrežu.

Podolski je pred kraj prvog poluvremena mogao ponovo da Nemačkoj donese prednost, ali je iz slobodnog udarca šutirao preko gola. "Panceri" su imali još prilika do kraja prvog dela, ali nisu uspeli da daju još jedan gol.

Ofanziva Nemaca nastavila se i u drugom poluvremenu, a Danska se dobro branila i napadala iz kontranapada. Jakob Poulsen mogao je da dovede Dance u vođstvo kada je njegov šut sa oko 11 metara prošao tik pored stative.

Nemačka je do trijumfa došla u 80. minutu, posle kontranapada. Miroslav Kloze nije uspeo da stigne ubačenu loptu, ali se tu našao Bender, koji je istrčao u ispomoć, i mirno je plasirao loptu iza Andersena u dalji ugao.

Beta

Pogledajte još