Počela Međunarodna konferencija i radionica Ekovik

0

Međunarodna koferencija i radionica "Ekovik" (Ecoweek) počela je u poonedeljak u Beogradu, sa ciljem da se doprinese unapređenju svesti o održivom razvoju i poboljšanju životne sredine u urbanim prostorima, kroz sinergiju javnog, akademskog, civilnog i privatnog sektora u oblasti arhitekture i dizajna.

Prvi „Ekovik“ koji se održava u Srbiji i traje do 30. novembra, baviće se kroz radionice i predavanja stvarnim projektima na postojećim lokalitetima u Beogradu i namenjen je svim studentima i mladim profesionalcima koji su zainteresovani za temu održivosti.

Kako je istaknuto na početku skupa, ovim skupom Beograd će biti svrstan u grupu gradova poput Atine, Kopenhagena, Rima, Istanbula, Jerusalima, Tel-Aviva, koji brinu o osnaživanju mladih, stanju gradova i rešavanju izazova održivosti.

Nevladina organizacija Ekovik je osnovana u Grčkoj 2005, a danas je aktivna u 10 zemalja Evrope i Bliskog istoka. Njen cilj je da podigne svest o značaju zaštite životne sredine i promoviše princip održivosti.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.