Komiko oil: Grad Smederevo ne želi rafineriju

0

Zamenik generalnog direktora kompanije Komiko oil (Comiko) Radomir Radivojević ocenio je u četvrtak da Grad Smedervo ne želi da postigne sudsko poravnanje sa tom naftnom kompanijom koji bi omgućio izgradnju rafinerije u Smederevu.

„Shvatili smo da Grad Smederevo u ovom trenutku ne može da postigne dogovor sa Komiko oilom o poravnanju upravo zbog insistiranja jedne stranke i da će se nastaviti sudski postupak onako kako je Smederevo tražilo raskidom ugovora“, izjavio je Radivojević agenciji Beta.

U Privrednom sudu u Požarevcu u petak će advokati američko-holandske kompanije Komiko oil sa predstavnicma Smedereva po tužbi javnog pravobranioca pokušati da se dogovore o odocnelom plaćanju zakupnine 113 hektara na 99 godina za 562 miliona dinara za izgradnju rafinerije ili o raskidu ugovora na čije se potpisivanje čekalo više od tri godine.

Radivojević je ranije rekao agenciji Beta da je kompanija pozvala rukovodstvo Smedereva na dogovor vansudskog poravnanja o zakupu zemljišta i počne da se gradi rafinerija. U petak je u Privrednom sudu ponovni pokušaj poravnanja, a do sastanka predstavnika kompanije i Smedereva nije došlo.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.