Počinje suđenje svešteniku Peranoviću optuženom za svirepo ubistvo

0

U Višem sudu u Šapcu za 17. januar zakazan je početak suđenja svešteniku Branislavu Peranoviću (54). Peranović je optužen da je na svirep način lišio života štićenika Nebojšu Zarupca (39).

Početak suđenja svešteniku Branislavu Peranoviću (54) za teško ubistvo štićenika Nebojše Zarupca (39) zakazano je za 17. januar u Višem sudu u Šapcu, a pritvor optuženom protojereju produžen je do daljnjeg.

Istražni sudija Višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević je rekao Tanjugu da je optužnica protiv Peranovića, koju je toj instituciji dostavilo šabačko Više javno tužilaštvo, stupila na snagu i da će suđenje početi 17. januara u devet sati.

On je kazao da su zastupnici optuženog uložili prigovor na optužnicu, koji je odbijen, nakon čega je ona stupila na snagu, a Viši sud je odlučio da Peranoviću produži pritvor do daljnjeg.

Zastupnik porodice Zarubac advokat Dušan Pašić izjavio je ranije Tanjugu da očekuje da će se čitav proces okončati u korektnom roku, kao i da će Peranović dobiti zatvorsku kaznu dužu od najmanje predviđene (10 godina), a kraću od najveće zaprećene (40 godina).

Peranović je optužen da je 6. avgusta na svirep način lišio života Nebojšu Zarupca tako što ga je udarao štapom, pesnicama i nogama i naneo mu brojne povrede koje su izazvale smrt, a žrtva je za to vreme trpela velike bolove.
(Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.