Vučić sutra u Agenciji za borbu protiv korupcije

0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije zadužen za borbu protiv korupcije i kriminala Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa predstavnicima Agencije za borbu protiv korupcije, potvrđeno je Tanjugu u Vučićevom kabinetu.

Cilj sastanka je upoznavanje Vučića sa članovima Agencije, razgovor o planovima za buduću saradnju i eventualnim predmetima.

Kako je Tanjugu rečeno u Agenciji, teme sastanka trebalo bi da budu i izmene Zakona o Agenciji i način izrade Strategije za borbu protiv korupcije.

Vršilac dužnosti direktora Agencije Tatijana Babić rekla je ranije Tanjugu da Agencija, kao nezavisni državni organ koji nadzire sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, smatra da treba da ima aktivno učešće u izradi tog dokumenta, koji je od strateškog značaja za državu.

Ona je podsetila da je Agencija uputila Ministarstvu pravde i državne uprave dopis u kome je navedeno šest minimalnih preporuka koje bi taj dokument morao da sadrži.

Agencija će u svakom slučaju, imala ili ne aktivno učešće u izradi strategije, svoj posao raditi. Bilo kakva Strategija da bude doneta nadziraćemo njeno sprovođenje„, rekla je Babić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.