Čedomir Antić: Ukinuti Autonomnu pokrajinu Vojvodinu

0

Lider Naprednog kluba Čedomir Antić izjavio je večeras da bi Srbija novim ustavnim uređenjem trebalo da ukine Autonomnu pokrajinu Vojvodinu (APV) i sa konvencije tog udruženja zatražio od poslanika u Skupštini Srbije da formiraju grupu za ukidanje APV.

„Zalažemo se, već pet godina, za ustavnu reformu Srbije i za ukidanje nedemokratske AP Vojvodine“, rekao je Antić na 3. sednici Skupštine Naprednog kluba.

Prema njegovoj oceni, Vojvodina nije plod želja građana Srbije, niti građana severa Srbije- Srema, Banata i Bačke.

Antić je ocenio da Srbija nije dovršena kao država i da građani Srbije nemaju državu, ravnopravnu sa drugim balkanskim i evrospkim državama.

„Predlažemo da Srbija, naročito sad kad se sprema dugoročno rešenje statusa za Kosovo i Metohiju, da Srbija dobije novi Ustav i da bude istinski regionalizovana, umesto Vojvodine da nastanu tri regiona – Srem, Banat i Bačka i da glavni grad bude Novi Sad“
, izjavio je on.

„Verujemo da nedovršenost Srbije vodi ka tome da će se posle Kosova i pritiska na Republiku Srpsku da bude ukinuta i pošto se stvori unitarna Bosna i Hercegovina, ići na to da se do kraja razgradi i Srbija“
, rekao je Antić.

On je rekao da Napredni klub u tome ne vidi zaveru niti krivi velike sile, već želi da utiče na političke elite Srbije, koje nisu spremne da otklone slabosti, već 'održavaju birokratske tvorevine, koje čine Srbiju neodrživom'.

(Blic)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.