Zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća

Velika borba, igra koš za koš viđena je i u nastavku meča koji je zbog incidenata bio prekinut u nedelju. Bilo je čudno gledati igrače u nekošarkaškom ambijentu, bez publike i sa dosta koškanja, nervoze i prigovora sudijama na obe strane. Posle jednog takvog okršaja sudije su odlučile da pre vremena u svlačionicu pošalju Đorđa Gagića i Milana Gurovića.

Pitanje pobednika rešeno je krajem treće i početkom četvrte čevrtine kada je raspoloženi Demarkus Nelson predvodio seriju Zvezde od 14:0, kojom su crveno-beli "pobegli" na 49:63 (34. minut). Izabranici Duška Vujoševića uspeli su 40 sekundi pre kraja da priđu na 67:73, ali ništa više sem časnog poraza nisu mogli da urade. Partizan nije mogao da računa na Amerikanca Drua Gordona koji je juče u sedmom minutu povredio rame.

PARTIZAN: Milutinov, Vesterman 14, Gordić 3, Lučić 17, Milosavljević 7, Bogdanović 6, Gagić 8, Musli 2, Čakarević, Đekić, Gordon 2, Bertans 10.

CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Subotić 4, Rakočević 20, Mitrović, Lazić, Simonović 8, Savović 1, Katić 8, Samardžiski, Radivojević, Nelson 17, Skot 20.

Najbolji strelac finala je Majkl Skot, dok je za MVP utakmice proglašen njegov kolega Demarkus Nelson, koji je susret završio sa 17 poena i pet skokova.

Trofej "Žućkove levice" namenjen pobedniku Kupa kapitenu Zvezde uručio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas. Zanimljivo je da igrači Partizana nisu sačekali do kraja ceremoniju dodedele medalja, pa su parket Jezera napustili pre proglašenja pobednika.

Ispred hale je bio primetan je veliki broj policajaca, ulaz je dozvoljen samo akreditovanim novinarima, članovima rukovodstava dva kluba i funkcionerima KSS.

Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana prekinuta je juče u 26. minutu pri rezultatu 43:43.

(Tanjug)

Pogledajte još