Povećanje brade popularnije i od grudi

Uvučena ili neizražajna brada postala je nešto čega se veliki broj žena i poneki muškarac želi rešiti plastičnom hirurgijom. Broj pacijenata s ovakvim zahtevom porastao je na neverovatnih 71 odsto, izjavilo je američko Udruženje plastičnih hirurga. Ovaj estetski zahvat postao je popularniji i od povećanja grudi ili liposukcije.

Kod mladih žena želja za promenom izgleda vilice podrazumeva dodavanje definicije bradi, dok se žene u godinama s ovim zahvatom žele da se odupru delovanju gravitacije i reše obešene kože na bradi. Najtraženiji oblici brade su oni koje imaju zvezde, pa brojne žene žele implante kako bi imale bradu poput Anđeline Džoli, Hale Beri, Kire Najtli i Dženifer Lopez.

"Slaba, mala ili uvučena brada čini da vaše lice izgleda starije, dok je izražena vilica simbol snage, uspeha i lepote. Takođe, to je način kamufliranja podbratka", zaključio je estetski hirurg.

Drugi plastični zahvati koji su u porastu su povećanje usana i postavljanje implanta u obraze. Implanti za lice najčešće su napravljeni od silikona koji su na dodir slični tkivu lica, često dobijeni iz vlastitih masnoća tela pacijenta, a postoje u svim oblicima i veličinama. Ovi implanti mogu biti privremeni u obliku injekcija botoksa ili sličnih hemikalija. Sama operacija traje oko dva do tri sata, a otok na tom delu lica može trajati i do nekoliko nedelja.

Izvor: B92, 24sata.hr

Pogledajte još