Indija: Umrla četvorogodišnja devojčica koja je tri dana silovana i mučena

Devojčica je avionom bila prebačena iz centralne države Mađa Pradeš u bolnicu u gradu Nagpuru 20. aprila gde je sinoć umrla, rekao je predstavnik bolnice.

- Ona je umrla od srčanog udara u ponedeljak veče. Preduzeli smo sve mere, ali njeno stanje se juče pogoršalo i pao joj je pritisak. Ona je prestala da reaguje na lekove - rekao je agenciji AFP predstavnik bolnice P. A. Sriram.

Devojčicu su pronašli roditelji bez svesti 18. aprila, nakon što ju je navodno tri dana silovao jedan 35-godišnji čovek u gradu Gansuru i bacio je na jednoj farmi, javila je indijska agencija PTI.

Ona je odmah preneta u lokalnu bolnicu, pre nego što je dva dana kasnije prebačena u Nagpur u državi Maharaštra.

Policija je uhapsila jednog osumnjičenog za zločin u severnoj državi Bihar, preneo je PTI.

Ovaj slučaj je najnoviji u seriji seksualnih napada koji su izazvali bes javnosti u Indiji zbog ponašanja ljudi prema devojčicama i ženama u toj zemlji. U decembru je došlo i do masovnih protesta i nereda u glavnom gradu Delhiju zbog masovnog silovanja jedne 23-godišnje studentkinje koja je takođe kasnije umrla.

Kidnapovanje i brutalno silovanje 15. aprila jedne petogodišnje devojčice u Delhiju izazvalo je nove demonstracije u gradu zbog seksualnog nasilja i nesposobnosti vlasti da se nosi sa ovim problemima.

Izvor: Tanjug, Blic

Pogledajte još