Bliznakinje rođene sa 87 dana razlike

0

Irske bliznakinje, Ejmi i Kejti Eliot, imaju svega nekoliko meseci, ali su već na putu da postanu slavne.

Naime, dve sestre su rođene sa gotovo tri meseca razmaka. Ejmi je došla na svet 1. juna 2012, dok je njena sestra Kejti rođena 87 dana kasnije, 27. avgusta 2012. Za njihov „podvig“ zainteresovala se čak i Ginisova knjiga rekorda.

Lekari kažu da nikada ništa slično nisu videli u svojoj karijeri i da je rođenje sestara Eliot ravno „dobitku na lutriji“.

Prema pisanju Dejli mejla, njihova majka Marija osetila je prve kontrakcije već u 23. nedelji trudnoće. Hitno je prebačena u bolnicu gde joj je pukao vodenjak, a nešto kasnije je na svet donela svoju prvu kćerku, Ejmi. Suviše mala, beba je stavljena u inkubator.

„Bila sam umorna nakon porođaja sa Ejmi, ali morala sam da se koncentrišem i potrudim se oko druge bebe. A onda su kontrakcije stale. Kao da se nisam ni porodila. Počeo je da me hvata strah. Jedno dete mi je bilo na neonatologiji, drugo se batrgalo u mom stomaku“, ispričala je Marija.

Lekari su joj tada savetovali da sačeka i da se odmori. Osamdesetsedam dana kasnije, u 36. nedelji trudnoće, Marija je rodila svoju drugu kćerku, Kejti.

„Bila su to tri najteža meseca u mom životu“, kaže mlada mama koja je sačekala rođenje drugog deteta da bi svoje bliznakinje istog dana upisala u knjigu rođenih, mada sa dva različita datuma.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.