Svedok sudara vozova: Bilo je strašno, leteli su i putnici i sedišta!

0

U sudaru dva voza u tunelu "Tošin bunar" povređeno 22 putnika od kojih jedno dete, a na licu mesta je šest ekipa Hitne pomoći. Šest povređenih sa lakšim, ali dubljim povredama glave prebačeno je u Urgentni centar, a sedmoro povređenih sa ortopedskim povredama u Kliničko-bolnički centar "Zemun".

„Bilo je strašno! U trenutku udara popucala su mnoga stakla u vozu. Sedišta su se odvalila, a neki putnici su leteli po 4-5 metara“, rekli su očevici reporteru Kurira.

Kvar se dogodio na vozu koji je saobraćao na relaciji Beograd-Šid. Voz se pokvario na krivini u tunelu „Tošin bunar“. Taman kada je mašinovođa trebalo da pokrene lokomotivu, na taj voz je naleteo drugi, koji je saobraćao na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica.

Prema rečima portparolke Hitne pomoći Nade Macure jedan vagon je bio zarobljen u tunelu, ali su svi povređeni prebačeni u drugi vagon i odatle u beogradske bolnice.

„Šest povređenih sa lakšim ali dubljim povredama glave prebačeno je u Urgentni centar, a sedmoro povređenih sa ortopedskim povredama u Kliničko-bolnički centar „Zemun“, gde je zbrinuta i jedna osoba s povredom glave“, navela je Nada Macura.

Ona je rekla da je dete, kome je najverovatnije povređena glava, prebačeno sa još jednom osobom u Urgentni centar.

Foto: Mesto gde su se sudarili vozovi (Kurir)

Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić rekao je ovim povodom da nam se u poslednje vreme dešavaju stvari „koje smo mislili da se dešavaju samo na filmovima“.

„Srećom nema nastardalih, a okolnosti pod kojima se dogodila ova nesreća biće predmet analize. Očekujem detaljnu istragu. Ono što je bitno reći, naše službe za ovakve situacije su efikasno i na vreme reagovale“, rekao je Antić.

Antić je istakao da se trećim vozom evakuišu povređeni i ponovio da nema teže povređenih.

Podsetimo, dva putnička voza sudarila su se danas oko 13.30 u tunelu „Tošin bunar“ a u sudaru je povređeno više putnika. Putnički voz koji je saobraćao na liniji Beograd – Novi Sad naleteo je u tunelu na voz koji je saobraćao na liniji Beograd – Šid.

Izvor: Beta, Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.