Okončana opsada kuće u Nju Džersiju, ubijen otmičar petoro dece, pronađena dva leša (VIDEO)

0

Američka policija ubila je juče čoveka koji je u jednoj kući u Nju Džersiju držao zatočene petoro dece svoje ljubavnice, a nakon celodnevne opasade i upada u kuću tamo je našla raspadnuti leš te žene i leš jednog deteta.

Ostala tri deteta Karmelite Stivens (44) su spasena, saopštila je policija iz mesta Trenton, koja je nakon bezuspešnih pregovora sa naoružanim Džeraldom „Skipom“ Marfijem (38) upala u kuću i bila prinuđena da ga likvidira jer je ugrožavao život jednog deteta.

Policija je u petak otišla do kuće u kojoj je živela Karmelita Stivens, pošto se njena zabrinuta rođaka požalila da nekoliko sedmica ne može da stupi u kontakt sa njom, rečeno je večeras na konferenciji za novinare.

Pošto je sprovela istragu, policija je ustanovila da njena deca 12 dana nisu bila u školi. Policajci su upali u kuću kroz stražnja vrata i osetili smrad vrlo sličan onom koji otpušta telo kad se raspada, rekao je šef policije grada Trentona Ralf Rivera. Svud po kući su gamizali crvi.

U spavaćoj sobi na spratu pronađen je Džerald „Skip“ Marfi, koji je rekao policajcima da ima pištolj i eksploziv, i da ima troje dece sa sobom, rekao je Džozef Bočini, tužilac okruga Merser.

Policajca se povukla sa sprata i iz podruma izvukla jednog od njenih sinova, starog 19 godina, koji je rekao da nije video ni majku ni svoju braću ni sestre još od 24. aprila.

U pomoć su pozvani specijalci, kao i ekipa za demontažu eksploziva. Prema rečima policije, kroz prozor se mogao videti Marfi kako drži revolver.

Policija je ostala u kontaktu sa njim tokom opsade koja je trajala 37 sati, i proturala je hranu kroz prozor na spratu. Marfi je sve vreme držao troje otete dece sa sobom.

– Konačno su juče u 3.45 ujutro po lokalnom vremenu policajci upali kod Marfija s obzirom da su kod njega zapazili pogoršavanje mentalnog stanja i ocenili da je opstanak dece ugrožen – rekao je Ralf Rivera.

Marfi je ustreljen, jer je pretio jednom detetu. Zatim je prenet u bolnicu, gde je kasnije preminuo od posledica ranjavanja. Među policajcima nije bilo povređenih. Leševi Karmelite Stivens i njenog 13-godišnjeg sina pronađeni su u odvojenim spavaćim sobama. Ženino telo bilo je u poodmaklom stanju raspadanja, i prema procenama policije, ona je umrla pre dve sedmice.

Policija nije želela da govori o motivima onog što se dogodilo, niti je želela da kaže kako su Karmelita Stivens i njen sin umrli, a nije ni rekla da li je u kući pronašla bilo kakav eksploziv. Troje njene dece – kćerke od 18 i 16 godina, kao i četvorogodišnji sin – spaseno je i odvedeno u bolnicu radi procene zdravstvenog stanja i tretmana.

Prema rečima tužioca Bočinija, zatočena deca su zlostavljana. Marfi i Karmelita Stivens zabavljali su se nekoliko meseci i zajedno su živeli u kući, saopštila je policija, dodajući da Marfi nije bio otac njene dece.

Marfi ima podugačak kriminalni dosije, uključujući presude za teške oblike nasilništva i udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Hapšen je zbog pljački, zloupotrebe oružja i ugrožavanja dece, a tražen je u Pensilvaniji zato što se nije prijavio u registar seksualnih nasilnika.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.