Dodeljene BAFTA nagrade: „Igri prestola“ priznanje publike

0

Na dodeli televizijskih nagrada BAFTA (Britanska akademija za filmsku i televizijsku umetnost) na ceremoniji u londonskom Rojal Festival Holu, Ben Višou (32) je dobio nagradu za najboljeg glumca, dok je nagradu za najbolju glumicu dobila Šeridan Smit

Višou, koji trenutno igra sa Džudi Denč u londonskom pozorištu Vest End, dobio je nagradu za ulogu Ričarda Drugog u TV filmu baziranom na Šekspirovom komadu koji je naručio Bi-Bi-Si (BBC).

Nagradu za najbolju televizijsku glumicu dobila je Šeridan Smit za ulogu supruge pljačkaša Ronija Bigza u „Mrs Biggs“ sa ITV-a.

Najveći pobednik ove večeri je program komedije BBC-a „Twenty Twelve“ o organizatorima Olimpijskih igara 2012, koji je dobio nagradu za najbolju komediju situacije i najbolju glumicu u komediji koja je pripala Oliviji Kolman.

Još jedan olimpijski šou program „Londonske paraolimpijske igre 2012.“ sa Kanala 4

Stefan Morgan, Tamsin Greg i Met Le Blan (Foto: Beta, AP)

dobio je nagradu za najbolji sportski direktni događaj.

Nagrada BAFTA za najbolju monodramu pripala je „Ubistvu“ danskog reditelja Birgera Larsena, a nagrada za najbolju dramu pripala je „Poslednjem tangu u Halifaksu“ o zaljubljenim tinejdžerima koji se sastaju ponovo 60 godina kasnije.

Šou program „Devojke“ (Girls) na kanalu HBO dobio je međunarodnu nagradu, a „Igra prestola“ dobila je nagradu publike Radio Tajmsa.

BAFTA je iskoristila ceremoniju da oda priznanje BBC-evoj seriji „Dr.Who“, koja ove godine slavi 50 godina prikazivanja.

Izvor: Tanjug, Novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.